Jaarlijkse bijeenkomst van het Dekenij van de Benelux

Op zaterdag 15 februari - Hoogfeest van de Ontmoeting des Heren (volgens de Juliaanse kalender), werd het traditionele jaarlijkse treffen van de geestelijkheid en gelovigen van de Dekenij van de Benelux gehouden.

De bijeenkomst vond plaats in Brussel in de parochie van de Heilige Nicolaas en de Heilige Panteleimon (rue Demot). De concelebratie van de Goddelijke Liturgie werd geleid door de Deken van de Benelux - aartspriester Theodoor (van der Voort) ; met hem celebreerden de priesters van de Dekenij, evenals Aartspriester Michaël (Buk) - Deken van Duitsland, die eveneens voor deze bijeenkomst uit Balingen gekomen was. Gastgever was de rector van de parochie : hiëromonnik Prokhor (Spasky).

In zijn woord van dank benadrukte vader Theodoor onze eenheid en onze loyaliteit met onze Aartsbisschop Jean, Metropoliet van Doubnà.

Door deze ontmoeting hadden de priesters de gelegenheid om de vreugde van een gezamenlijke liturgische dienst met elkaar te delen, samen te bidden en - na afloop - samen met de aanwezige gelovigen te eten.

Na afloop bedankten allen vader Prochor evenals de zusterschap van de parochie, voor de gastvrijheid en voor een lekkere eten, dat door hen was bereid volgens de beste tradities van de keuken van Odessa.

Priester Sergey Kriger, Maastricht

(JPEG)
(JPEG)
(JPEG)
Retour haut de page
SPIP